GSSL compressor Help

This section is for registered users to discussspecific projects and troubleshooting.

Moderator: kubi

Postby stereokillah » Sat Sep 27, 2008 11:08 pm

i will do tomrow
thanx
stereokillah
 
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:03 am

Postby stereokillah » Sun Sep 28, 2008 9:39 pm

Ok i have tryed to change the transformer and..............

!!!NO HUM!!!!

i think i will buy new transformer 15v 5va


I don't think that because it is 15va it must be bad quality
stereokillah
 
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:03 am

Postby nrgrecording » Sun Sep 28, 2008 9:59 pm

kubi wrote:Your mains transformer is most likely introducing the hum if your grounding is alright.


100 points for kubi! :cheers:
nrgrecording
Site Admin
 
Posts: 1688
Joined: Sat Mar 18, 2006 1:17 pm
Location: Viersen (bei Mönchengladbach)

Postby stereokillah » Sun Sep 28, 2008 10:28 pm

Perhaps if i make a CRC like SSLTECH the hum can disappeared with the transformer 15va but i don't how to do it.
Last edited by stereokillah on Sun Sep 28, 2008 10:31 pm, edited 1 time in total.
stereokillah
 
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:03 am

Postby stereokillah » Sun Sep 28, 2008 10:30 pm

THANKS FO YOU AND KUBI
stereokillah
 
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:03 am

Postby kubi » Sun Sep 28, 2008 10:56 pm

Congrats, good to hear, the hum is gone. Actually you solved the problem yourself - it's a very rewarding experience, isn't it?
Darius
User avatar
kubi
 
Posts: 2613
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:33 pm
Location: NRW

Postby stereokillah » Mon Sep 29, 2008 1:30 pm

Myself with you good help and yes it's a very rewarding experience for the beginner
stereokillah
 
Posts: 21
Joined: Fri Sep 12, 2008 12:03 am

Postby selloutrr » Tue Jul 06, 2010 12:48 am

Is there a new version of the SSL boards? I built a couple units back in '05 and they both had serious design issues requiring hours of signal tracing and having to add jumpers and better parts then the BOM had listed. the ground floor was horrible noisy and required modification. In the end they worked ok but the noise was still an issue. After comparing the clones side by side with a real Solid State Logic Master Buss Compressor I sold them for what I had invested for parts.

I'm now putting together a portable rack and would rather not put costly vintage gear in so I'm building clones, 16 channels or preamps (8 Neve 1290, 4 Neve 1073, 4 API 312/512) (4 1176LN, 2 LA2a, 4 ssl?, 6 dbx 160xt (not clones/ so cheap used).

If there is a new corrected version of the SSL i'd be interested in adding a few channels.
selloutrr
 
Posts: 1
Joined: Tue Jul 06, 2010 12:20 am

Postby nrgrecording » Tue Jul 06, 2010 8:21 am

The PSU/Grounding is bad, the input/output symmetry circuit is bad, too... but as far as I know there is no other ssl pcb.
Did you ever tried to make your own pcb layout? It's not that hard to do. You could use analog devices SSM series at the input and output, LM317 and LM337 (less noise) and you also get rid of the latch-up problem with the 7815/7915 voltage regulators.

Frank.
Frank Röllen. www.energyrecording.de [FORUM · DIY WEBSITE · TONSTUDIO]°°°° www.frontpanels.de [cnc gefertigte Frontplatten]°°°°
nrgrecording
Site Admin
 
Posts: 1688
Joined: Sat Mar 18, 2006 1:17 pm
Location: Viersen (bei Mönchengladbach)

Postby [silent:arts] » Tue Jul 06, 2010 9:25 am

volker
olafmatt wrote:Strom kann tot machen
[silent:arts]
 
Posts: 3453
Joined: Sat Jun 10, 2006 3:54 pm
Location: BLN

Postby superslaukey » Tue Mar 06, 2012 9:44 pm

Hey zusammen,

baue (seit ein paar Jahren :D) so neben her meinen ersten GSSL zusammen und bin jetzt fast fertig. Heut hab ich mal Strom reingeschickt und musste leider feststellen, dass ich beim 7815 akzeptable 14,6 V bekomme aber beim 7915 -20 V.

Habe nur einen externen Trafo dran und nutze das PSU auf dem board. Es war alles bestückt aus die ICs und die 7812/7912, die habe ich noch nicht eingesetzt, wollte erstmal die Spannungen checken.

Habe den 7915 schon getauscht gegen den anderen den ich noch hier hatte, leider das selbe Ergebnis. Beide Spannungswandler sind von Reichelt - vielleicht mal wieder ein derartiges Problem?

Lieber nochmal Spannungswandler bestellen oder habt ihr einen andere Tip?

Danke und beste Grüße
Max
---------------------
"Der Vorteil von Klugheit ist, dass man sich dumm stellen kann; umgekehrt ist es schwieriger."

Kurt Tucholsky
superslaukey
 
Posts: 339
Joined: Thu Oct 02, 2008 6:25 pm
Location: München

Postby matthias » Tue Mar 06, 2012 10:02 pm

Ssicher, dass Du richtig gemessen hast? die Eingangsspannung am Spannungsregler beträgt je nach Trafo ca. -20V

die Pinbelegung beim 7915 ist anders, als beim 7815
die Ausgangsspannung liegt dort am mittleren Pin an (7915)
matthias
 
Posts: 488
Joined: Sat Mar 18, 2006 10:42 pm

Postby superslaukey » Thu Mar 08, 2012 11:40 am

Hallo Matthias,

danke für deine Antwort. Habe im Labor nochmal gepostet, ist dort besser aufgehoben denke ich.

Gemessen habe ich richtig - da ich nicht am 7915 gemessen habe, sondern da, wo -15 angkommen sollen. Über die unterschiedliche Pin-Belegung bin ich mir im klaren. Trafo hat bei mir 18V...

Beste Grüße
Max
---------------------
"Der Vorteil von Klugheit ist, dass man sich dumm stellen kann; umgekehrt ist es schwieriger."

Kurt Tucholsky
superslaukey
 
Posts: 339
Joined: Thu Oct 02, 2008 6:25 pm
Location: München

Re: GSSL compressor Help

Postby 0point0 » Tue Aug 25, 2015 1:53 am

the high noise is about 60hz
0point0
 
Posts: 5
Joined: Sun Aug 23, 2015 12:57 pm

Previous

Return to DIY Projects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron